IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Политика
17:14 | 2 март 2018
Обновен: 11:23 | 25 април 2024

Теменужка Петкова: Не е застрашена сигурността на доставките на електроенергия

Съдбата на оставката ми зависи от премиера, а и от коалиционните партньори, каза още тя

По материала работи: Слав Велев
 Теменужка Петкова: Не е застрашена сигурността на доставките на електроенергия

Държавата е на мястото си и хората не бива да се притесняват. Няма абсолютно никакъв проблем нито по отношение на сигурността на доставките на електроенергия, нито по отношение на цените. Това заяви пред журналисти в парламента министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова по повод продажбата на активите на ЧЕЗ у нас, цитирана от Дарик.

 
"Разбирам, че темата е благодатна, ако някой иска да направи спекулация със страховете на хората, но хората не бива да се притесняват", подчерта Петкова. В ЧЕЗ работят професионалисти, Министерството на енергетиката прави проверки по отношение на техническата адекватност на електроразпределителните предприятия, каза Петкова.

 

В отговор на въпрос Петкова заяви, че още е рано да се говори за това откъде ще дойдат средства, за да може държавата да влезе в сделката за ЧЕЗ. Тя уточни, че за това е необходимо съгласие не само на купувача, но и на продавача.

 
Попитана дали ще остане на поста министър, ако мнозинството не приеме оставката й, Петкова заяви, че съдбата на оставката зависи на първо място от премиера Бойко Борисов, а и от коалиционните партньори. Аз съм депозирала своята оставка, защото смятам, че така трябва да бъде в тази ситуация, допълни тя.
 

По отношение на проекта АЕЦ "Белене" Петкова заяви, че консенсусът в парламента днес е добър знак. От тук нататък започваме активна работа, отбеляза тя. По думите й за проекта има сериозен и реален инвестиционен интерес. Има интерес и ще започнат разговори с нашите съседи на Балканите, може да стане един добър проект при определени параметри, каза Петкова.
 

Нашата цел е такъв проект да бъде реализиран на пазарен принцип, допълни тя.

Коментари

Новини Варна