ГЕРБ иска да се разсекрети стенограмата от срещата на Радев с патриарх Кирил
Надяваме се президентът да е защитил българската национална позиция, коментира Тома Биков
Публикувана: 8 Mar 2018 | 9:56

Парламентарната група на ГЕРБ призовава президента Румен Радев да бъде разсекретена стенограмата от среща между държавния глава и руския патриарх Кирил.

 

От управляващата партия мотивират искането си с високия обществен интерес към това каква българска национална позиция е била изразена на срещата. Това стана ясно от брифинг в Народното събрание на депутата от ГЕРБ Тома Биков.

 

 

„За да бъдат разсеяни всякакви съмнения за това дали националната ни позиция е била една при премиера, една при президента“, посочи той. „Надяваме се президентът да е защитил българската национална позиция“, коментира Тома Биков.

 

 

„Уважаваме руската армия, благодарни сме, че е водила война в името на българската свобода, но в нея са участвали и български опълченци, така както са участвали и други националности“, обясни депутатът.

 

 

„Надяваме се президентът да е защитил националната позиция и България да е имала национална позиция от всички институции по време на честването на 140 години от Освобождението на България“, изтъкна Биков.

 

 

„Това е тема, свързана не само с миналото, а и с настоящето и бъдещето“, посочи депутатът. „Искаме разсекретяване на стенограмата, за да можем всички да се убедим, че на 3 март сме имали единна позиция“, каза още той.

 

dariknews.bg

Коментари ( 0 )