IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
13:10 | 8 март 2018
Обновен: 21:26 | 20 април 2024

Гюнтер Йотингер ще участва ще говори за бюджета на ЕС в София

Той ще участва в конференцията на високо ниво „Следващата МФР: Дистрибутивна, алокативна и стабилизационна функции“

По материала работи: Слав Велев
 Гюнтер Йотингер ще участва ще говори за бюджета на ЕС в София

На 9 март (петък) европейският комисар по бюджет и човешки ресурси Гюнтер Йотингер ще участва в конференцията на високо ниво „Следващата МФР: Дистрибутивна, алокативна и стабилизационна функции“ . Комисар Йотингер ще произнесе реч по време на политическата дискусия на високо ниво в следобедната сесия. Тя ще бъде предавана на живо от 14,15ч. по сателитния канал EbS, съобщават от пресслужабата на ЕП.

 

Форумът е част от програмата на Българското председателство на Съвета на ЕС и цели да осъществи гладък преход между дискусията за следващата Многогодишна финансова рамка (МФР), проведена на неформалната среща на държавните и правителствените ръководители на 23 февруари, и предложението на Европейската комисия за МФР след 2020 г., което се очаква да бъде публикувано в началото на май.

 

На 14 февруари 2018г. Комисията вече представи на лидерите от ЕС различните варианти за дългосрочния бюджет на ЕС след 2020 г. и последиците от тях.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна