IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Политика
18:14 | 13 март 2018
Обновен: 18:23 | 29 февруари 2024

Тръмп се отказа да вдига възрастта за купуване на оръжие

Президентът на САЩ Доналд Тръмп се ангажира да финансира обучението на учителите как да използват огнестрелни оръжия

По материала работи: Юлиян Атанасов
Тръмп се отказа да вдига възрастта за купуване на оръжие

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп предложи нов план за предотвратяване на въоръжените нападения в училищата, който обаче не включва увеличаване на възрастовата граница на 21 години за закупуване на определени огнестрелни оръжия, предаде Би Би Си. По-рано Тръмп обяви, че ще подкрепи това след кървавата баня в щата Флорида миналия месец, при която 19-годишен застреля 17 души. Предложението за вдигане на възрастовата граница предизвика яростна съпротива от страна на оръжейното лоби в САЩ.

 

Вместо това Белият дом обеща да помогне на властите на отделните щати да финансират обучението на учителите за боравене с огнестрелно оръжие, като отново призова за по-добра система за проверки на хората, които искат да придобият оръжие. Администрацията също така призова властите на отделните щати да одобрят извънредно законодателство за защита, което ще позволи на правоохранителните органи да получават съдебна заповед и временно да конфискуват огнестрелни оръжия от лица, смятани за опасни за себе си и за другите. На федерално равнище Доналд Тръмп призова Конгреса на САЩ да приеме два законопроекта, като единият е свързан с проверката на биографията на лицата, придобиващи оръжие, а другият е свързан със създаването на нова програма, насочена към обучението на ученици и възрастни за това как да разпознават и да докладват за предупредителни знаци за извършване на насилие с оръжие.

segabg.com

Четете още: 350 000 са жертвите на войната в Сирия

 

Коментари

Новини Варна