IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Политика
16:15 | 14 март 2018
Обновен: 06:30 | 5 април 2024

Евродепутатът Емил Радев влиза в комисията за финансови престъпления

По материала работи: Слав Велев
Евродепутатът Емил Радев влиза в комисията за финансови престъпления

Българският евродепутат Емил Радев бе избран за зам.-член на новата специална Комисия относно финансовите престъпления, отклонението от данъчно облагане и избягването на данъци на Европейския парламент. Той е част от комисията в качеството си на докладчик в сянка по Петата директива за борба срещу изпирането на пари и финансирането на тероризма.

 

Ролята на новата комисия, чийто мандат бе приет по време на предишното пленарно заседание, е не само да доразвива предприетите действия в Европейския парламент относно мерките срещу укриване на данъци, но и да направи оценка на въздействието на ДДС измамите и правилата за административно сътрудничество в Съюза и обмена на информация между държавите-членки.

 

Комисията има за цел да допринесе за общия дебат относно данъчното облагане на цифровата икономика, да анализира национални схеми, които осигуряват данъчни привилегии като например програмите за гражданство, както и да оцени сътрудничеството и обмена на информация с трети държави и международни органи.

 

Не на последно място новосформираната комисия трябва да оцени работата на Европейската комисия по изготвяне на списъка на високорисковите трети държави по отношение на изпирането на пари, както и на списъка на юрисдикциите, неоказващи съдействие за данъчни цели.

 

 

 

Коментари

Новини Варна