IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Политика
20:16 | 23 март 2018
Обновен: 14:04 | 6 март 2024

Румен Радев прие поканата за среща с Реджеп Ердоган

Българският президент предлага това да се случи през юли в Брюксел

По материала работи: Слав Велев
Румен Радев прие поканата за среща с Реджеп Ердоган

Президентът Румен Радев се съгласи да се види с колегата си Реджеп Ердоган, но предлага това да се случи по време на Срещата на върха на НАТО през юли в Брюксел, съобщава Дарик. Поканата към Радев дойде от турския президент заедно с поздравленията по повод 3 март.

 
Наскоро президентът Румен Радев заяви, че няма намерение да присъства на срещата между европейските лидери и турския му колега Реджеп Ердоган във Варна.


"Аз никога не се натрапвам там, където не съм канен. Но е много важно ролята на България в тази среща да не се свежда до домакина, който разнася шербет. А България, и аз това го очаквам от премиера, да постави към Ердоган тези въпроси, на които отдавна чакаме отговор - за гаранция за ненамеса на Турция в нашите вътрешни работи, в нашия изборен процес, за ненамеса в духовния живот на нашите български мюсюлмани, за компенсациите на тракийските бежанци", коментира тогава държавният глава.

 
В прессъобщението на Радев се казва, че е съгласен да се види с Ердоган, но предлага това да се случи в Брюксел по време на предстоящата през юли среща на върха на НАТО. Според нашия държавен глава там ще могат да бъдат обсъдени възможностите за сътрудничество между двете страни.

Коментари

Новини Варна