IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Политика
19:54 | 21 април 2018
Обновен: 19:31 | 21 март 2024

Доходите в България се увеличиха през последната година

Редица промени донесе управляващата коалиция, заявиха от ВМРО във Варна

По материала работи: Пламен Янков
Кадър ТВ "Черно море"

Една година от участието си в управлението отчетоха ВМРО с редица срещи в цялата страна. Включването ни в коалицията доведе до промени, заяви народният представител и зам. председател на ВМРО Искрен Веселинов във Варна. Поводът бе учредяването на нова квартална структура в града, чийто председател е Венцислав Силов.

 

Наблюдава се увеличение на  минималните пенсии, както и доходите в различни сфери, включително и в сферата на сигурността и образованието. Ръст се отчита и в помощите за безработни, изтъкна Веселинов.

 

По думите му държавата трябва да стимулира увеличението на доходите, като основно средство за борба с демографската катастрофа, тъй като немалка част емигрантите напускат България заради липсата на адекватно заплащане.

 

Над 600 лв. ще бъде минималната работна заплата в края на мандата, отбеляза Веселинов. „Като друга основна за нас тема в областта на външната политика е строгото следване на националния интерес. Наложихме нова политика към страните, които кандидатстват за Европейския съюз. Признанието на българското малцинство в Албания е една кауза, започната от нашия представител в европейския парламент, която изглеждаше много съмнителна към момента на своето начало. Подписването и ратификацията на договора с Македония, размразяването на отношенията ни с тази толкова важна за нас страна е другият елемент в тази посока”, каза той.

 

Предизвикателство остава преизчисляването на пенсиите, заяви Веселинов. „Голям проблем е битовата престъпност, за която предприемаме както законодателни, така и организационни мерки. Преди три дни внесохме в Народното събрание предложение за промяна в Наказателния кодекс за разширяване на обхвана на неизбежната отбрана, както и за прекратяване на порочната верига на т. нар. маловажни кражби, които се наказват само с административно наказание”, изтъкна още във Варна зам. председателят на ВМРО Искрен Веселинов.

 

Илияна Митакова

Коментари

Новини Варна