IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Политика
17:55 | 22 април 2018
Обновен: 09:37 | 15 април 2024

Ще си сътрудничим с Македония по ветеринарни, фитосанитарни и ловни въпроси

Ще си сътрудничим с Македония по ветеринарни, фитосанитарни и ловни въпроси

По материала работи: Слав Велев
Ще си сътрудничим с Македония по ветеринарни, фитосанитарни и ловни въпроси

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и колегата му от Македония Люпчо Николовски обсъдиха сътрудничество между двете страни в областта на ветеринарните и фитосанитарните въпроси, в горите и ловното стопанство, предават от МЗХГ.Българският министър обърна внимание на Николовски, че е много важно какви контроли ще бъдат заложени, за да се осигури ефективното изразходване на средствата. Порожанов разказа на хода на дебатите по новата Обща селскостопанска политика в Съвета по земеделие и раборство на ЕС и усилията за намаляване на бюрокрацията при прилагане на европрограмите.

 

Двамата министри се споразумяха да обменят информация и по други важни теми като   финансовите инструменти в земеделието и въпросите, свързани с безопасността на храните.Македония получи препоръка за членство в ЕС и ние трябва да имаме голям  капацитет за водене на преговори, каза от своя страна министър Николовски. Той  е помолил за обмяна на опит и помощ за македонската разплащателна агенция и работата с европейски програми.

 

agrozona.bg

Четете още: МВФ: Търговските спорове и дългът са основни предизвикателства пред икономическия растеж

 

Коментари

Новини Варна