IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Политика
13:56 | 1 май 2018
Обновен: 01:01 | 28 април 2024

БСП – Варна, иска да върне 1 май като Ден на труда в България

Това каза председателят на Градския съвет на партията Борислав Гуцанов

По материала работи: Борис Проданов
БСП – Варна, иска да върне 1 май като Ден на труда в България

Членове и симпатизанти на БСП, и варненци, се събраха на сцена „Раковина” в Морската градина по покана на градската организация на БСП – Варна, за да отбележат Деня на труда. Сред официалните гости на събитието бяха народните представители от БСП, проф. Анелия Клисарова и Иван Иванов, ръководители на структурите на партията, и много други.

 

„Ден на труда ли е обаче днес 1 май в България?”, попита събралото се множество градският  лидер на социалистите, Борислав Гуцанов. И отговори: ”Не е, защото у нас има армия от безработни, защото от България заминаха милион наши сънародници, за да работят в страни, които уважават труда на всеки и го заплащат справедливо. Не е, защото в годините на прехода България остана без икономика, без предприятия, без заводи, без цехове, без селско стопанство”.

 

Той допълни, че годините на демокрацията са нанесли безпощаден удар по работническата класа в България и са създали класа на работещите бедни. „Държавата е мащеха на работещите и майка на работодателите. Хората нямат социална защита. Единственият начин държавата да работи за всеки един от нас е смяна на управлението”, каза още Гуцанов.

 

По неговите думи управлението на ГЕРБ, за три мандата, е погребало труда на българите и ги е прокудило от тяхната Родина. „Не трябва да чакаме повече. Трябват действия. И ние, БСП, сме тези, които могат да действат. Само заедно можем да върнем справедливостта в България и да променим пътя й на развитие. И нека върнем 1 май като ден на Труда в България!”, завърши председателят на БСП – Варна.

 

Празничната програма включваше изпълнения на Танцов състав „Фолклорни ритми”, възпитаниците на „Палас студио“ и Фолклорна група „Надежда“ при читалище „Христо Ботев“- Варна.

 

Още по темата: Министри: Оставката не е проблем, има лидерски дефицит в опозицията

Коментари

Новини Варна