IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Политика
18:15 | 18 май 2018
Обновен: 11:02 | 29 април 2024

Томислав Дончев: Срещата ЕС-Западни Балкани беше безспорен успех

Политиката в България ще престане да бъде интровертна, смята Дончев

По материала работи: Слав Велев
Томислав Дончев: Срещата ЕС-Западни Балкани беше безспорен успех

Срещата ЕС-Западни Балкани е безспорен успех. Така вицепремиерът Томислав Дончев коментира срещата на лидерите на европейския съюз и ръководителите на Западните Балкани в ефира на БТВ.

 

Подготовката на срещата е започнала още преди българското европредседателство, стана ясно от думите му. Политиката в България ще престане да бъде интровертна, смята Дончев. "Наша грижа е темата за Западните Балкани да не отшуми с българското председателство", отсече Томислав Дончев.

 

"Не очаквам значима промяна във финансирането на България след Брекзит", акцентира той. По мнение на Дончев проектът "АЕЦ Белене" може да бъде реализиран като пазарен. Това може да се случи, ако инвеститорът, който може да го изгради, продава после на конкурентни цени.

 

"По начина, по който се опитваме да поставим нещата, потенциалът за корупционни практики става нищожен", категоричен е вицепремиерът.

 

"Планът "Мобилност" противоречи на логиката на общия пазар. Ако българският транспортен бранш е конкурентен, на него трябва да му се позволи да работи. Има текстове в предложенията в плана, които противоречат на принципа на свободно движение на хора", обясни той.

 

news.bg

 

Четете още:  

 

 

Коментари

Новини Варна