IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Политика
09:21 | 22 май 2018
Обновен: 19:20 | 23 февруари 2024

Президентът Радев ще се срещне с Путин в Сочи

По материала работи: Слав Велев
Президентът Радев ще се срещне с Путин в Сочи

Във втория ден от работната визита на българския президент Румен Радев в Русия предстои среща в Сочи с неговия руски колега  Владимир Путин. След нея двамата президенти ще ръководят пленарните разговори на двете официални делегации. От 2009 година насам това е първата среща на ниво президенти между България и Русия.

 

 На срещата на президентите ще бъдат обсъдени перспективите на руско-българското сътрудничество в различни сфери, ще бъдат обменени мнения по актуални международни и регионални въпроси, съобщават за визитата в официалния президентски сайт в Русия.
 

 

Темите ще бъдат свързани с перспективите за развитие на двустранните отношения в сферите на икономиката, енергетиката, образованието и културата, както и актуални въпроси на международната сигурност, уточняват от българското президентство.

 

Срещата ще се състои в лятната резиденция на руския президент "Бочаров Ручей". Две са вилите с това наименование, възприето от името на неголяма река, която тече в близост. Първата сграда, строена през 1934 г., е вила, в която в годините назад са отдъхвали Хрушчов, Брежнев, Суслов. Канени са по време на отпуските им лидери от социалистическите страни, а след разпада на Съветския съюз сградата получава статут на официална резиденция на руския президент, в която са посрещани Джордж Буш, Меркел, Ердоган.
 

 

През 2014 г. се появява "Бочаров Ручей 2" - място, строено скоростно за по-малко от година, където се провеждат работните срещи на руския президент по време на пребиваването му в Сочи и където президентът може да провежда международни срещи, защото функционално старата сграда не била съвсем удобна за всичко, необходимо по провеждането и особено по отразяването на срещите.

Коментари

Новини Варна