IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Политика
09:44 | 25 май 2018
Обновен: 21:55 | 20 април 2024

Борисов: България и Македония да ползват общи посолства, където нямат

"Като станем по-прагматици, ще разберем, че можем още по-добри неща да направим”

По материала работи: Слав Велев
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов предложи там, където България и Македония нямат посолства, да ползват общи дипломатически представителства.

 

"Скандинавските държави си споделят посолства, за да пестят пари. Можем да направим така, че там, където ние нямаме, вие, където нямате, да работим съвместно", каза Борисов при откриването на приема на българското посолство в Рим за 24 май, на който бе и македонският премиер Зоран Заев.

 

Борисов допълни, че тази идея може да се осъществи, "като станем по-прагматици, тогава ще разберем, че можем още по-добри неща да направим".

 

"Венците на Македония и България пред паметника на Кирил и Методий в българското посолство в Италия не си пречат", продължи българският министър-председател.

 

Зоран Заев пък отчете, че от подписването на договора за добросъседство и приятелство между България и Македония са изминали 9 месеца и те са доказали, че от него следват добри неща.

 

Dnes.bg

 

Четете още:  

Коментари

Новини Варна