IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Политика
10:35 | 25 май 2018
Обновен: 18:04 | 17 април 2024

Експерти от ЕС помагат на Африка да развива земеделието си

Ще бъдат идентифицирани стратегии за подкрепа на младите африканци

По материала работи: Слав Велев
Експерти от ЕС помагат на Африка да развива земеделието си

Експертна работна група по земеделие започна работа по инициатива на Европейската комисия с цел да даде препоръки за предоставяне на помощ на Африка за развитие на селскостопанския сектор и за създаване на работни места. Експертите ще предоставят съвети за това как да се стимулира създаването на публични и частни инвестиции за устойчиво земеделие, как да се споделят ефективно знания и практики за генериране на приходи от земеделието в селските райони на Африка.

 

В съответствие с декларацията от Малабо ще бъдат идентифицирани стратегии за реформа на регулаторната рамка в африканските държави, както и за стимулиране на износа и търговията на самия континент, съобщават от пресцентъра на Европейската комисия. Ще бъдат идентифицирани стратегии за подкрепа на младите африканци, които работят в земеделието, агробизнеса и агроиндустрията.Експертната група се състои от 11 души и до януари 2019 г. тя ще изготви доклад с препоръки според Общата стратегия на Африка и ЕС.

agrozona.bg

 

Четете още: Северна Корея: Готови сме да преговаряме със САЩ по всяко време

Коментари

Новини Варна