IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Политика
14:41 | 20 юни 2018
Обновен: 16:19 | 15 април 2024

Цветанов: Обществото очаква пълен управленски мандат

Политическите кризи винаги водят до отклоняване от поетите ангажименти по секторни политики, убеден е председателят на ПГ на ГЕРБ

По материала работи: Слав Велев
Цветанов: Обществото очаква пълен управленски мандат

Очакването на обществото е за пълен управленски мандат, коментира в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов внесения днес от БСП вот на недоверие към правителството заради провал в сектора на сигурността. По думите му, политическите кризи винаги водят до отклоняване от поетите ангажименти по секторни политики и изпълнението на цялостната четиригодишна управленска програма заедно с "Обединени патриоти".

 

От ГЕРБ отчитат устойчивост в поведението на опозицията - вот на недоверие в началото на българското европредседателство и в края му. Цветанов очаква парламентарният председател Цвета Караянчева да насрочи извънредно заседание другия вторник за дебатите, а самото гласуване да бъде в края на седмицата.

 

Той отбеляза, че въпреки някои слабости в отделни секторни политики, този вот е напълно неуместен, не кореспондира с очакванията на хората, но парламентарната група ще отговори аргументирано на тезите на опозицията в пленарната зала. В МВР предприемат необходимите мерки за ограничаване на подобни гафове, като тези, посочени в мотивите на БСП, потърсена е и персонална отговорност от лицата, които упражняват контрол, посочи Цветан Цветанов. Той не смята обаче, че към настоящия момент още кадрови промени ще решат политическите претенции на социалистите.

 

dariknews.bg

 

Четете още:  

Коментари

Новини Варна