IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Политика
10:25 | 21 юни 2018
Обновен: 03:01 | 19 март 2024

Обсъждат вота на недоверие на 26 юни

Мотивите бяха внесени вчера

По материала работи: Слав Велев
Обсъждат вота на недоверие на 26 юни

Парламентът ще заседава извънредно на 26 юни, вторник, от 13.00 часа. Това решиха депутатите след като приеха предложение на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. На заседанието ще бъде обсъдена една единствена точка - искането на 80 депутати от БСП за гласуване на вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов заради провала му в политиката по сигурността.

 

Мотивите за вота на недоверие са внесени на 20 юни. Според правилника за организацията и дейността на работата на Народното събрание разискванията трябва да започнат не по-рано от три дни и не по-късно от седем дни от постъпването на предложението. Гласуването на вота трябва да е не по-рано от 24 часа след дебатите. Поради това Цвета Караянчева обяви, че то ще се проведе в петък - 29 юни, от 9.00 часа.

 

Днес депутатите продължават работа с второ четене на промени в Закона за ДАНС. След това ще разгледат на второ четене промени в Административно-процесуалния кодекс.

 

dariknews.bg

 

Четете още:  

Коментари

Новини Варна