IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Политика
09:03 | 21 юни 2018
Обновен: 16:52 | 16 април 2024

Среща Ким – Си: Пхенян и Пекин засилват сътрудничеството

Севернокорейският лидер разказа за срещата си с Тръмп

По материала работи: Слав Велев
Среща Ким – Си: Пхенян и Пекин засилват сътрудничеството

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун и президентът на Китай Си Цзинпин обсъдиха мерки за засилване на стратегическото и тактическото сътрудничество между двете страни. Двамата проведоха втора среща вчера, съобщи севернокорейската държавна агенция КЦТА, цитирана от Ройтерс и БТА.

 

Разговорите между Ким и Си са се състояли по време на посещението на лидера на КНДР в Пекин. На срещата Ким Чен-ун информира китайския президент за съдържанието на срещата си с президента на САЩ Доналд Тръмп от миналата седмица.

 

Ким и Си са обменили "сериозни мнения" за "настоящата нова ситуация", съобщи КЦТА.

 

Във вторник севернокорейските медии съобщиха, че Ким и Си са постигнали договореност за денуклеаризацията на Корейския полуостров, след като са обсъдили резултатите от срещата на върха между КНДР и САЩ в Сингапур.

 

Преди срещата си със Си Цзинпин Ким Чен-ун е посетил селскостопански институт на Китайската академия за селскостопански науки, където е наблюдавал отглеждането на зеленчуци. Той е посетил и център за контрол на пътния трафик в Пекин.

 

Вчера следобед Ким е отпътувал за Пхенян.

 

Ким Чен-ун обеща да превърне икономиката на Северна Корея в приоритет, след като обяви постигането на целта за разработване на ядрени оръжия.

 

През последните месеци севернокорейските медии редовно изтъкваха напредъка в селското стопанство и промишлеността на страната. В Сингапур Ким похвали "чистата, красива и развита" нация и заяви, че е научил много от тази процъфтяваща страна, отбелязва Ройтерс.

 

Dnes.bg

 

 

Коментари

Новини Варна