IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Политика
17:19 | 22 юни 2018
Обновен: 07:50 | 7 април 2024

Генерал Атанасов: Хората търсят промяна, а новото обединение „Демократична България“ дава политическа алтернатива

По материала работи: Слав Велев
Генерал Атанасов: Хората търсят промяна, а новото  обединение „Демократична България“ дава политическа алтернатива

Огромна част от българското население е недоволно от порочният начин по който се упражнява властта. Хората търсят промяна, а новото  обединение „Демократична България“ дава политическа алтернатива. Това обяви на пресконференция във Варна председателят на ДСБ генерал Атанас Атанасов.

 

 „Демократична България“ разполага с експертен екип, готов да предложи алтернатива на управление във всички сектори на държавното управление, заяви Атанас Атанасов. Той коментира пред медии, че в страната има фасадна опозиция в лицето на БСП.

 

 „Министър председателят ни 11 месеца не е стъпвал в парламента. Това от една страна говори, че той е в невероятен комфорт, от друга страна – че парламентът е абсолютно обезличен като институция. И на трето място, това показва нещо много важно -  че няма опозиция“ , убеден е председателят на ДСБ.

 

Генерал Атанасов коментира във Варна и проблемите в системата на МВР. Според него липсата на обществен ред в страната е съвместна отговорност и се дължи на кадровата търговия.

 „През 2013г., за да бъде съставено правителството на Орешарски, за да може Станишев в онази сложна ситуация да сглоби, мнозинството се съгласи да даде на концесия целия сектор за сигурност на Доган. Тогава последва мощна кадрова чистка, бяха изхвърлени от системата кадърни хора. На тяхно място бяха назначени удобни послушковци, които не да разкриват престъпленията, а да ги прикриват“ , каза още Атанасов.

 

Като „Ад на некомпетентността“ определи инфраструктурните ремонти във Варна председателят на ДСБ – Варна Васко Василев.

 

 „Да не могат хората да се придвижват в най-сериозния сезон. В разгара на лятото почти да затвориш Аспарухов мост – колко гениален трябва да си – аз не знам“ , пита се Василев.

 

„В същия момент бул. Левски, половината почти е спрял. И никой не дава обяснение защо там нищо не се строи“, изказа възмущението си председателят на местната структура на ДСБ.

 

Предизвикателство за обединението е подготовката за Евроизборите. От „Демократична България“ ще съсредоточат сили в битката за големите градове на местните избори догодина.

 

НИНА РУСКОВА

Снимка: ПЛАМЕН ГУТИНОВ

 

 

Коментари

Новини Варна