IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Политика
11:27 | 12 юли 2018
Обновен: 23:57 | 22 март 2024

Заев за поканата за НАТО: Радвай се, Македонийо!

Опозицията иска оставки - на премиера и външния министър

По материала работи: Слав Велев
Заев за поканата за НАТО: Радвай се, Македонийо!

Радвай се, Македонийо! Портите за нашето пълноправно членство в НАТО са отворени, написа македонският премиер Зоран Заев в профила си във Facebook по повод на решението, което приеха на първия ден от срещата на върха на НАТО в Брюксел лидерите на страните-членки да поканят Македония да започне преговори за присъединяване, пише вестник "Нова Македония". Заев изтъкна, че днес е голям, исторически ден за Република Македония.

 

Вестник "Вечер" съобщава, че генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг днес на тържествена церемония официално ще връчи поканата за членство на Македония в алианса на премиера Зоран Заев. Координаторът за НАТО Стево Пендаровски, гостувайки пред телевизия Телма, разкри, че в поканата страната ще се нарича Бивша Югославска Република Македония, но в бележка отдолу ще пише, че Република Турция признава страната като Република Македония, твърди изданието.

 

Македония днес получи шамари - ВМРО-ДПМНЕ иска оставката на Заев и Димитров, пише в заглавие вестник "Вечер", цитиран от БТА. Македония не получи нито безусловна покана за НАТО, нито дата за начало на преговори с Европейския съюз, заяви говорителят на ВМРО-ДПМНЕ Наум Стоилковски пред седалището на партията, пише "Вечер". Той поиска от министъра на външните работи Никола Димитров и от премиера Зоран Заев да подадат оставка, тъй като, както се изрази, двамата са вкарали Македония в "задънена улица".

 

Вестник "Нова Македония" пише, че членството в НАТО ще бъде финализирано, след като изцяло бъдат изпълнени всички предвидени процедури по отношение на договора за решаване на спора за името с Гърция.

 

Dnes.bg

 

Четете още:  

 

Коментари

Новини Варна