IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Политика
09:39 | 13 юли 2018
Обновен: 08:39 | 11 февруари 2024

Борисов: Да не изпускаме историческия шанс да наградим европейското доверие към България

Постигнатите резултати по време на председателството не са политически ПР, а политическа реалност за развитие на региона и на Европа, каза още премиерът

По материала работи: Слав Велев
Борисов: Да не изпускаме историческия шанс да наградим европейското доверие към България

Премиерът Бойко Борисов представя в парламента доклада за участието на България в процеса на вземане на решения в Европейския съюз по време на българското председателство на Съвета на ЕС и за основните приоритети по време на австрийското председателство. В пленарната зала са и министри и заместник-министри от кабинета.

 

„Българското председателство приключи. Резултатите, които постигнахме, показват нашата отговорност, професионализъм и способността ни да работим за европейската кауза“, каза Борисов. Той отчете, че слоганът на председателството „Съединението прави силата“ е смисълът на европейската кауза. "Мотото на българския парламент стана слоган на целия Европейски съюз през изминалите шест месеца", напомни Борисов и призова да остане като основен принципи на българската политика.

 

По думите му това е първото председателство за нашата страна след приемането ни в ЕС и изпитание за европейската ни идентичност. „Искам да благодаря на всички министри и експерти от администрацията в София, както и на тези, които работиха в Брюксел“, каза Борисов.

 

Постигнатите резултати по време на председателството не са политически ПР, а политическа реалност за развитие на региона и на Европа, каза Борисов. „Работата ни не приключва сега- продължава по време на Австрийското председателство“, посочи той. „Приветстваме приоритетите на Австрийското председателство, защото само заедно можем да постигнем напредък“, заяви Бойко Борисов. „Благодаря на парламента за добрата работа и сътрудничеството“, се обърна той към депутатите. „Да не изпускаме историческия шанс да наградим европейското доверие към България“, призова премиерът.

 

dariknews.bg

Коментари

Новини Варна