Валери Симеонов: Проверяваните заведения във Варна са по сигнали на граждани
Най-много оплаквания са получени за шум от „Пунта Кана“
Публикувана: 16 Jul 2018 | 16:17

На база сигнали от граждани. По този начин са избрани заведенията, проверени от Валери Симеонов, РЗИ и варненската полиция. Това съобщи във Варна вицепремиерът. В петък вечерта бяха инспектирани заведенията по „Алея Първа“, където е съсредоточен нощният живот на града.

 

Издадени са констативни протоколи и предписания на няколко заведения, които ще бъдат затворени при повторни нарушения.

 

„По този начин надявам се да сме затворили устите на всички тези тарикати, на всички тези разбирачи, доброжелатели в кавички, които пишеха и ревяха по фейсбуци, по сайтове и по коментари, че проверяваме навсякъде другаде, ама няма да проверим заведенията на ТИМ. Е, специално заради ТИМ дойдохме тук. Айде сега някой да каже нещо“, каза вицепремиерът.

 

На наемателите на площи са съставени констативни протоколи и предписания – сред тях са заведенията „Кубо“, „Макалали“, „Пунта Кана“, „Куба бар“, както и на бар „Брик“. При следващи нарушения те ще бъдат затворени. Заведенията са избрани според броя на сигналите срещу тях, съобщи още Валери Симеонов. Страшно много сигнали е имало за „Пунта кана“.

 

„Обаче се оказа, че точно това заведение, което наистина създаваше неприятности и нарушаваше нощната тишина е поне два пъти по-слабо от съседното  заведение „Куба бар“, категоричен беше той.

 

Симеонов проверил и заведенията в курортния комплекс "Златни пясъци", където не са установени сериозни нарушения. В по-голямата част от случаите на проверките е било оказано пълно съдействие от управителите и собствениците на заведенията, коментира още Симеонов. Той изрази надежда, че новия закон за шума, ще бъде приет от Парламента до средата на септември. В него при първо нарушение заведенията ще бъдат затваряни до седмица, а при повторно до месец.

 

 

Александър Йорданов

Още от: Политика

Коментари ( 1 )

  • 1

    svej

    17 Jul 2018 | 10:51

    Всички знаем кои са шумните заведения във Варна - Пунта Кана, Кубо и Хоризонт. Другите се ядват, но от тези се озвучава цяла Чайка.