IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Политика
12:49 | 16 юли 2018
Обновен: 14:58 | 26 март 2024

Варна посреща мощи на двама светци

Те ще останат за поклонение в катедралния храм до 10 август

По материала работи: Ставри Таргов
Варна посреща мощи на двама светци

На 18 юли (сряда) в 11:00 ч. в катедралния храм "Успение Богородично" - Варна ще бъдат пренесени мощи на св. Матрона Московска и св. Лука Войно-Ясенецки, Архиепископ Кримски и Симферополски.

 

Това съобщиха от Варненската и Великопреславска митрополия.

 

Светите мощи, които пристигат от Елистинската и Калмикска епархия на Руската православна църква, ще бъдат посрещнати от Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан и ще останат за поклонение в катедралния храм до 10 август.

 

Св. Матрона Московска е една от най-почитаните светици в Русия. Имаща от рождението си дара на чудотворството, преди смъртта си тя станала известна като молитвеница и застъпница за Божията слава. Целият ѝ живот станал пример за великия подвиг на любовта, търпението, саможертвата и състраданието.

 

Св. Лука Войно-Ясенецки, Архиепископ Кримски и Симферополски е познат и като светецът - хирург. Той поставял болния на операционната маса, прочитал над него молитва и с йод помазвал кръстообразно мястото, където трябвало да се направи разреза. Неговите операции винаги били сполучливи: слепите проглеждали, обречените се връщали към живота.

 

Когато св. Лука вече не можел да помага като лекар се молил за хората и заради молитвите му Господ ги изцелявал.

 

Хиляди са получили изцеление и благодатната помощ.

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна