Не е по силите на US президент да разруши връзките с ЕС!
Трябват силни катаклизми, смята Петър Стоянов
Публикувана: 17 Jul 2018 | 19:47

Не е по силите на нито един американски президент да разруши лесно връзката с Европа – трябва да се появят много силни катаклизми и от двете страни на Океана. Това коментира президентът (1997 г. – 2002 г.) Петър Стоянов.

 

"Ако се върнем към изявлението на Хайко Маас (германският външен министър, който каза, че "май не можем да разчитаме на Америка”) и погледнем нещата от нашата европейска камбанария, то това е преждевременно изказване, нещата не са чак толкова трагични. Независимо от спорадичните изявления на Тръмп и той, и всички хора от екипа му са подчертавали връзката между Европа и Америка и ясната дефиниция на Русия – съперник, с който Америка трябва да се отнася много внимателно", категоричен беше той пред bTV.

 

Според него по-важното в случая е, че „евролидерите е крайно време да се замислят върху по-важното – как стои цивилизационно ЕС и какво бъдеще има по-нататък”.

 

Петър Стоянов е на мнение, че "силата на Европа всъщност е в нейното разделение" и създаването на мегадържава на Стария континент всъщност би имало негативен ефект върху постиженията в региона, които към момента са резултат и на конкуренцията.

 

Dnes.bg

 

Още от: Политика

Коментари ( 0 )