IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Политика
19:47 | 17 юли 2018
Обновен: 22:16 | 15 април 2024

Не е по силите на US президент да разруши връзките с ЕС!

Трябват силни катаклизми, смята Петър Стоянов

По материала работи: Слав Велев
Не е по силите на US президент да разруши връзките с ЕС!

Не е по силите на нито един американски президент да разруши лесно връзката с Европа – трябва да се появят много силни катаклизми и от двете страни на Океана. Това коментира президентът (1997 г. – 2002 г.) Петър Стоянов.

 

"Ако се върнем към изявлението на Хайко Маас (германският външен министър, който каза, че "май не можем да разчитаме на Америка”) и погледнем нещата от нашата европейска камбанария, то това е преждевременно изказване, нещата не са чак толкова трагични. Независимо от спорадичните изявления на Тръмп и той, и всички хора от екипа му са подчертавали връзката между Европа и Америка и ясната дефиниция на Русия – съперник, с който Америка трябва да се отнася много внимателно", категоричен беше той пред bTV.

 

Според него по-важното в случая е, че „евролидерите е крайно време да се замислят върху по-важното – как стои цивилизационно ЕС и какво бъдеще има по-нататък”.

 

Петър Стоянов е на мнение, че "силата на Европа всъщност е в нейното разделение" и създаването на мегадържава на Стария континент всъщност би имало негативен ефект върху постиженията в региона, които към момента са резултат и на конкуренцията.

 

Dnes.bg

 

Коментари

Новини Варна