IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Политика
21:36 | 19 юли 2018
Обновен: 16:15 | 27 февруари 2024

Новият британски министър за Брекзита иска по-интензивни преговори с ЕС

Миналата седмица британският премиер Тереза Мей отново повтори, че се стреми да договори с Брюксел възможно "най-доброто споразумение"

По материала работи: Слав Велев
Новият британски министър за Брекзита иска по-интензивни преговори с ЕС

Новият британски министър за Брекзита Доминик Рааб заяви, че очаква с нетърпение възможността за по-интензивни преговори с ЕС с наближаването на краен срок през октомври, предадоха Франс прес и Ройтерс.

 

"Постигнахме голям напредък по споразумението за напускане, но има все още някои неуточнени неща, които трябва да изясним. Затова очаквам с нетърпение да водим по-интензивни преговори и да направим така, че да сме в най-добрата позиция за постигане на най-доброто споразумение", заяви Рааб преди среща в Брюксел с главния преговарящ на ЕС Мишел Барние.

 

В началото на срещата Мишел Барние заяви, че остава съвсем малко време за постигане на споразумение по условията на излизане на Великобритания от ЕС, предаде ТАСС.

 

"Остава ни твърде малко време и трябва да се направят две неща - да приключим споразумението по напускането и да подготвим политическа декларация за бъдещите ни отношения", заяви Барние.

 

Миналата седмица британският премиер Тереза Мей отново повтори, че се стреми да договори с Брюксел възможно "най-доброто споразумение" с оглед излизането на кралството от ЕС, предвидено за 29 март 2019 година.

 

Правителството в Лондон представи този месец Бяла книга, където излага на 98 страници плана на Великобритания за бъдещите й отношения с Европейския съюз, след като страната излезе от него, като демонстрира и стремежа си да поддържа тесни отношения с общността, с което разочарова настояващите за безусловен Брекзит. Лондон разполага с твърде малко време, за да защити своя план - очаква се преговарящите да стигнат до споразумение до края на октомври, за да може европейските парламенти и британският да ратифицират документа преди Брекзит през март, отбелязва АФП.

 

DARIKnews.bg

 

Четете още:  

Коментари

Новини Варна