IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Политика
08:30 | 22 юли 2018
Обновен: 14:48 | 14 април 2024

Путин и Макрон са разговаряли по телефона

Президентите са обсъдили актуални международни проблеми

По материала работи: Борис Проданов
Путин и Макрон са разговаряли по телефона

Президентите на Русия и Франция са провели телефонен разговор, в който са обсъдили актуални международни проблеми и най-вече обстановката в Сирия, предава TACC, цитира Actualno.com.

 

"Особено внимание e обърнато на хуманитарните аспекти на сирийското урегулиране, включително прилагането на съвместна руско-френска инициатива за оказване на помощ на населението в Източна Гута", се казва в съобщението на пресслужбата на Кремъл за проведения разговор, допълва агенция Фокус.

 

По-рано руското министерство на отбраната съобщи, че руският военен транспортен самолет Ан-124 „Руслан“ е изпратил в събота от френското летище Шатору до летището в Хмеймим, в Сирия, 44 тона хуманитарни продукти. Товарът беше изпратен в Сирия в съответствие с решението за съвместен проект за предоставяне на хуманитарна помощ на населението на Сирия, прието на 24 май в Санкт Петербург от президентите на Франция и Русия.

 

Коментари

Новини Варна