IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Политика
14:23 | 10 август 2018
Обновен: 18:05 | 16 април 2024

Борисов: Ако варненци искат, ще се направи рибарско пристанище

Премиерът отбеляза, че ще бъде изграден и паркинг до парка-музей „Владислав Варненчик”

По материала работи: Пламен Янков
Борисов: Ако варненци искат, ще се направи рибарско пристанище

Ако варненци искат, ще се направи рибарско пристанище, както направихме на много други места по Черноморието, коментира премиерът Бойко Борисов във Варна. Той категорично отрече, че ще се строи хотел в района на „Карантината“ в район „Аспарухово“. На мястото няма плажна ивица, премиерът го определи като „змиярник“ и разясни какво е предвидено в проекта.


Това не е хотел, а са хладилни камери, в които рибарите ще слагат улова. Който иска, ще може да отиде да си купи риба, извадена току що от морето при всички санитарно-карантинни норми, отбеляза премиерът Борисов.

 

Зоната на пристанище Варна ще се отвори още и тежкият трафик ще се изнесе оттам, съобщи премиерът. 

 

Като крайбрежна зона се очертава много хубаво място. Варненци си го припознават. Вечер там се развива града, и щом е така, ще го отворим още. Ще направим какво е необходимо. Варна е рядко красив град. С малко може да се направи и да стане още по-хубав, каза още Борисов.


Варненският и Великопреславски митрополит Йоан благодари на правителството за отпуснатите 300 000 лв за храм „Св. Прокопий Варненски“, както и за парите за ремонта на покрива на Катедралния храм „Св. Успение Богородично“ – 200 хиляди лева. Митрополит Йоан информира премиера какви строителни и ремонтни дейности се извършват още на територията на двата храма.

 

 

АЛЕКСАНДЪР ЙОРДАНОВ

Коментари

Новини Варна