Борисов: Ако варненци искат, ще се направи рибарско пристанище
Премиерът отбеляза, че ще бъде изграден и паркинг до парка-музей „Владислав Варненчик”
Публикувана: 10 Aug 2018 | 14:23

Ако варненци искат, ще се направи рибарско пристанище, както направихме на много други места по Черноморието, коментира премиерът Бойко Борисов във Варна. Той категорично отрече, че ще се строи хотел в района на „Карантината“ в район „Аспарухово“. На мястото няма плажна ивица, премиерът го определи като „змиярник“ и разясни какво е предвидено в проекта.


Това не е хотел, а са хладилни камери, в които рибарите ще слагат улова. Който иска, ще може да отиде да си купи риба, извадена току що от морето при всички санитарно-карантинни норми, отбеляза премиерът Борисов.

 

Зоната на пристанище Варна ще се отвори още и тежкият трафик ще се изнесе оттам, съобщи премиерът. 

 

Като крайбрежна зона се очертава много хубаво място. Варненци си го припознават. Вечер там се развива града, и щом е така, ще го отворим още. Ще направим какво е необходимо. Варна е рядко красив град. С малко може да се направи и да стане още по-хубав, каза още Борисов.


Варненският и Великопреславски митрополит Йоан благодари на правителството за отпуснатите 300 000 лв за храм „Св. Прокопий Варненски“, както и за парите за ремонта на покрива на Катедралния храм „Св. Успение Богородично“ – 200 хиляди лева. Митрополит Йоан информира премиера какви строителни и ремонтни дейности се извършват още на територията на двата храма.

 

 

АЛЕКСАНДЪР ЙОРДАНОВ

Още от: Политика

Коментари ( 0 )