IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Политика
18:25 | 19 август 2018
Обновен: 07:41 | 7 април 2024

Нинова към Борисов: Не лъжете българите за "Олимпик"

Тя упрекна премиера, че настройва хората един срещу друг

По материала работи: Юлиян Атанасов
Нинова към Борисов: Не лъжете българите за "Олимпик"

Снимка: Булфото

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се обърна към премиера Бойко Борисов, като го призова да не лъже българските данъкоплатци за случая "Олимпик"."Твърдите, че ако държавата се намеси и плати на пострадалите от фалита на застрахователното дружество "Олимпик", това ще бъде от парите на всеки български данъкоплатец. Това е лъжа", написа Нинова в своята страница във Facebook.Лидерът на БСП упрекна премиера, че той или не познава материята, или се опитва да настройва едни българи срещу други.

 

"Средствата в гаранционния фонд не се събират от нашите данъци. Те са вноски от самите застрахователни дружества (включително “Олимпик”) именно като гаранция за такива случаи", пише още Нинова. Както Dnes.bg съобщи, по-рано днес в Стара Загора Бойко Борисов обяви, че ще бъдат положени всички усилия да се помогне, до колкото позволява законът, на клиентите на кипърската застрахователна компания, която е в ликвидация.

 

Още в понеделник премиерът ще свика среща с финансовия министър Владислав Горанов и ръководството на Комисията за финансов надзор, за да обсъдят ситуацията и да предложат на българските евродепутати да направят законови предложения в европейското законодателство."Така или иначе това би било опасен инцидент – ние ще им помогнем с юристи и с каквото можем, доколкото позволява законът. Когато стане нещо, искаме държавата да помогне. Само че държавата е на данъкоплатеца и когато кажем, че държавата трябва да помогне, това означава, че всеки от нас отделя от данъците си за тази сфера", добави още Борисов, цитиран от правителствената информационна служба.

 

dnes.bg

 

Четете още:Венецуела девалвира валутата си с 95%

 

Коментари

Новини Варна