IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Политика
19:02 | 21 август 2018
Обновен: 17:33 | 8 февруари 2024

Борисов към БСП: Няма да ви угаждаме с предсрочни избори!

Според премиера всеки си извадил поуки от кризата с Търговския регистър

По материала работи: Слав Велев
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Премиерът Бойко Борисов настоя, че всички, които са допуснали пропуски по казуса със срива на Търговския регистър, са отстранени и препоръките са изпълнени. Така той отговори на нападките на опозицията и настояването на червените правителството да подаде оставка.

 

"Те непрестанно искат оставки. Тези, които купуваха гласове и имат повдигнати обвинения, искат оставки. Аз много пъти им правих предсрочни избори и знаете резултатите. Да им угаждаме на всеки 6 месеца да правим избори, ще е прецедент в Европа", отсече премиерът.

 

Той добави, че кризата с Търговския регистър ще бъде овладяна в най-кратки срокове и настоя, че от случая всеки си е извадил поуки.

 

"Това е диск. Скапал се е, паднал е. Много по-тежко би било, ако се случи в други системи. Това ни дойде като една добра обица на ухото и мисля, че всички сме си извели поуки и максимално бързо се прави. Дисковете новите са там, просто време не стигна, надявам се това да се направи в следващите дни", каза Борисов.

 

Той увери, че с проблема се занимават най-добрите специалисти и призова да не бъдат пресирани, тъй като "всяко едно избързване може да счупи системата".

 

По повод искането на оставката на цялото ръководство на КФН заради случая с "Олимпик", а не само на Ралица Агайн, Борисов коментира, че председателят не носи отговорност за ресорите на комисията.

 

Премиерът коментира и инцидента, при който бе ударена журналистка от служител на правителствения пресцентър, който днес стана ясно, че е освободен от длъжност, въпреки че се извини.

 

"Всичко минава през нейното волеизявление дали да приеме извинението", каза Борисов.

 

Dnes.bg

 

Четете още:  

 

Коментари

Новини Варна