IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Политика
14:19 | 1 септември 2018
Обновен: 11:03 | 30 април 2024

В понеделник ще бъдат обсъдени кандидатурите за нови министри

Това коментира във Варна премиерът Бойко Борисов във връзка с подадените вчера оставки на Валентин Радев, Николай Нанков и Ивайло Московски

По материала работи: Слав Велев
В понеделник ще бъдат обсъдени кандидатурите за нови министри

В понеделник ще бъдат обсъдени кандидатурите за нови министри. Това коментира премиерът Бойко Борисов във връзка с подадените вчера оставки на Валентин Радев, Николай Нанков и Ивайло Московски. По думите на Борисов Министрите ще бъдат сменени, а новите ще станат ясни, след разговори с коалиционните партньори. 

 

Вътрешният министър Валентин Радев, транспортният Ивайло Московски и регионалният Николай Нанков вчера депозираха оставките си и поеха политическата отговорност за тежката катастрофа край Своге при която загинаха 17 души.

 

Най-големият враг на ГЕРБ сме си самите ние. И когато допускаме грешки, много хора ме съдят от партията но съм безкомпромисен. Никак не е лесно. Това ми струва нерви и безсъние, но най-вече всички хора, които отстраняваме с редки изключения са кадри, които са израснали, работили много, допринесли много. В един момент трябва да се разделим, каза Борисов във Варна.

 

Премиерът коментира, че предстои да бъдат обсъдени новите кандидатури.

 

Понеделник сигурно ще се срещнем с колегите от Патриотичния фронт да обсъдим нови кандидатури. Много работа имаме, много работа вършим. Не можем да поставяме в риск или съмнение заради даден човек, който и да е бил той, добави премиерът Бойко Борисов.

 

Заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов коментира, че когато се създава усещане, че нещо не е наред, трябва да се поеме политическа отговорност.

 

Министрите, които подадоха вчера оставките си. Те са от квотата на политическа партия ГЕРБ и в коалиционното ни споразумение ние разбира се ще дискутираме възможните номинации, които ще могат да бъдат обсъждани. Но все пак знаете, че ПП ГЕРБ има голяма отговорност и когато се създава усещане, че нещо не е наред или че някой трябва все пак да понесе и съответната отговорност ние винаги сме заявявали, че за нас властта не е привилегия за нас властта е отговорност, каза Цветан Цветанов.

 

Той изрази увереност, че при добър диалог с обединените патриоти, ще бъде постигнат консенсус.

 

Емил Дамянов

Коментари

Новини Варна