IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Политика
19:02 | 6 септември 2018
Обновен: 19:20 | 23 февруари 2024

Кремъл: Недопустимо е да бъде обвинявана Русия за Скрипал

Москва не е замесена по никакъв начин, настоя Дмитрий Песков

По материала работи: Юлиян Атанасов
Кремъл: Недопустимо е да бъде обвинявана Русия за Скрипал

Кремъл смята за недопустимо да бъдат обвинявани руските власти, че са отговорни за отравянето през март в английския град Солсбъри на бившия двоен руски агент Сергей Скрипал и на дъщеря му Юлия, предаде Франс прес, цитирана от БТА.Говорителят Дмитрий Песков заяви днес, че нито висшето ръководство в Русия, нито по-ниските ешелони на властта имат каквото и да било общо със случилото се в Солсбъри.Лондон обвини днес руския президент Владимир Путин, че е отговорен за отравянето на Скрипалови. Вчера премиерът Тереза Мей заяви пред британския парламент, че атаката е била извършена от двама агенти на руското военно разузнаване.

 

"Многократно заявихме и пак ще кажем: Русия никога не е имала нищо общо със събитията в Солсбъри. Русия не е замесена по никакъв начин в тях", заяви Песков.Британската полиция каза вчера, че е издала заповеди за арест на двама руски граждани, заподозрени, че са свързани с отравянето, и разпространи техни снимки. За да проверим тяхната самоличност, за да имаме юридическо основание да го направим, се нуждаем от официално искане от британска страна", припомни Песков. "Изявления пред парламента не заменят и не могат да заменят това искане", подчерта той.

 

Четете още: Ако Сирия прибегне до химическо оръжие, Франция ще ѝ нанесе удари

Коментари

Новини Варна