IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
16:07 | 9 септември 2018
Обновен: 03:24 | 30 април 2024

Президент и премиер идват за мондиала по волейбол във Варна

"Лъвовете" стартират тази вечер в 20,30 ч. срещу Финландия

По материала работи: Борис Проданов
Президент и премиер идват за мондиала по волейбол във Варна

Световното първенство по волейбол започва тази вечер, като в първата битка от надпреварата един срещу друг се изправят представителните тимове на България и Финландия. Двубоят ще се състои в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта във Варна и започва в 20,30 ч.

 

Мондиалът ще се проведе в България, благодарение на едногодишни усилия на Българската федерация по волейбол да спечели домакинството и на категоричната подкрепа на българското правителство .

 

През тази година кабинетът отпусна 500 000 долара за организирането и провеждането на мондиала. Общата сума на изплатените от кабинета средства за организацията му в периода 2016-2018 г. е 5 000 000 долара.

 

Във вторник премиерът лично ще се срещне с националите, за да ги мотивира допълнително преди старта на планетарния форум. Министър-председателят ще пътува до Варна специално заради "лъвовете", като ще се надява да им донесе късмет в първенството.

 

От пресслужбата на волейболния мондиал във Варна не скриха, че за откриването днес вечерта се чака президентът Румен Радев.

 

Още по темата: Забраняват паркирането около Спортна зала заради световното по волейбол

 

 

Коментари

Новини Варна