IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Политика
12:22 | 11 септември 2018
Обновен: 04:15 | 28 март 2024

Бойко Борисов за уволнените министри: От деца съм ги отгледал

В прекрасни отношения сме, но някои неща просто се налагат, добави той

По материала работи: Борис Проданов
Бойко Борисов за уволнените министри: От деца съм ги отгледал

На въпрос дали се предвиждат и други промени в кабинета премиерът Бойко Борисов във Варна беше лаконичен: "Когато има, ще ви кажа."

 

Коментарът му дойде по повод окончателното решение за оставките на Валентин Радев, Николай Нанков и Ивайло Московски.

 

"Аз съм ги отгледал от деца в партията – и Московски, и Нанков – каза Бойко Борисов. – В прекрасни отношения сме, но някои неща просто се налагат.“

 

Бойко Борисов беше категоричен, че съпротива в ГЕРБ никога не е имало. Не очаква изненади във вота на парламента на оставките и новините министри: досегашния зам.-министър на икономиката Александър Манолев за шеф на МТИТС, за МВР министър – гл. секретар Младен Маринов , а за регионален министър – Петя Аврамова, която сега е депутат и бивш зам.-кмет на Враца.

 

На въпрос как ще коментира изказванията на лидера на "Атака" Волен Сидеров за заговор срещу правителството, Бойко Борисов заяви, че забелязва "синхронизирано от няколко места да се говори по една и съща тема".

 

По отношение на критиката на президента Румен Радев, че гражданите са разчитали на промяна и реформи, премиерът е на мнение, че макар и да не се задават президентски такива, всички ги очакват, а държавният глава очаква нова партия.

 

И посочи: „Обърнете внимание на нюанса. Той казва: Сега не е моментът за избори. Но ако има една нова партия…“

 

Борис Проданов

 

Още по темата: От 1 януари догодина с 10% скачат заплатите в бюджетния сектор

Коментари

Новини Варна