Ердоган съзря "долна" икономическа атака vs. Турция
Пак призова хората да обърнат спестяванията си в лири
Публикувана: 14 Sep 2018 | 17:19

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че Турция е изправена пред "долна икономическа атака" след изявления от страна на Съединените щати, предаде Ройтерс.

 

В реч пред окръжни управители на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) в Анкара Ердоган каза също, че Турция ще види резултата от независимостта на централата банка след солидното увеличение на лихвените й проценти вчера.

 

Президентът, който обявява сам себе си за "враг на лихвите", заяви, че търпението му относно лихвените проценти има граници, информира БТА.

 

В четвъртък турската централна банка повиши силно водещата си лихва от 17,75% на 24 на сто, за да овладее инфлацията и да подкрепи турската валута след рязкото й поевтиняване тази година.

 

Ердоган призова още турците да обърнат в турски лири спестяванията си. По думите му частният сектор не бива да се отказва от производство и инвестиции.

 

Той съобщи също, че турските министерства преразглеждат инвестиционните си планове и не обмислят по-нататъшни нови капиталовложения, макар че тези, които са на 70-80% завършени, ще бъдат осъществени докрай.

 

Dnes.bg

 

 

Коментари ( 0 )