IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Политика
12:33 | 17 септември 2018
Обновен: 11:34 | 11 април 2024

Шефът на КРС Росен Желязков номиниран за транспортен министър

Коалицията за указа на МВР шефа: Не желаем конфронтация с Радев

По материала работи: Ставри Таргов
Шефът на КРС Росен Желязков номиниран за транспортен министър

Коалиционният съвет номинира Росен Желязков за министър на транспорта, съобщи пред журналисти в МС Волен Сидеров, лидер на партия "Атака".

 

В началото на мандата на настоящото правителство Желязков оглави електронното управление, а после бе избран за шеф на Комисията за регулиране на съобщенията.

 

Припомняме, Желязков бе главен секретар на МС в първия кабинет на Бойко Борисов. Името му стана известно като единственият обвинен за аферата "Костинброд" от изборите след първата оставка на Борисов. По това дело той получи оправдателна присъда по случая обаче.

 

В петък изненадващо номинираният за поста Александър Манолев сам реши да се оттегли, като посочи "координирана атака от определена група, която със скалъпени твърдения се опитва да саботира работата му като министър.

 

Вероятната причина за оттеглянето му са медийни писания, че е бил подсъдим за катастрофа с причинена телесна повреда през 2012 г. Други публикации пък твърдят, че той има странни бизнес съдружия, за които премиерът или не е знаел, или е подминал, издигайки номинацията му за транспортен министър.

След днешния коалиционен съвет на управляващите Сидеров и Цветан Цветанов дадоха обща прескоференция, в която коментираха и неподписания указ за освобождаването на Младен Младенов.

 

"Излизаме с данни какво е свършено и какво предстои да се прави. Знаете в ежедневието, понякога се губи остротата. Затова ние всеки месец ще правим едно представяне - отчет, в който ще казваме какво са свършили министрите, какво предстои да свършат", обясни Сидеров.

 

По повод неподписания все още указ на президента за освобождаването на Младен Маринов той го определи като недобра комуникация между институциите, и заяви, че е лошо за държавата.

 

"Ние предлагаме на господин Радев да направим среща, в която да се изяснят абсолютно всички обстоятелства за освобождаването на Младен Маринов и да няма съмнения, че нещо се върши през него. Готови сме да представим всички мотиви, които имаме за освобождаването на Маринов като главен секретар на МВР", обясни още депутатът от "Атака".

 

Не желаем конфронтация с президента на страната, Радев явно желае да комуникираме през медиите, допълни Цветанов.
Предвиждаме в четвъртък да бъдат гледани оставките, но всичко зависи от президента, разясни той.

 

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна