IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Политика
09:19 | 18 септември 2018
Обновен: 07:33 | 7 април 2024

Указът "Маринов": Напрежение по оста премиер – президент!

Цветан Цветанов не разбира защо се търси провокацията

По материала работи: Слав Велев
Указът "Маринов": Напрежение по оста премиер – президент!

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов смята, че президентската институция си търси поредния опит за конфронтация с изпълнителната власт.

 

Коментарът му е по повод още неиздадения още указ за освобождаване на гл. секретар на МВР Младен Маринов, който е номиниран за вътрешен министър.

 

"Не е нормално президентът да търси тази провокация", настоя Цветанов пред Нова тв.

 

На въпрос дали има напрежение между "Дондуков" 1 и 2 , дясната ръка на премиера заяви, че и до ден днешен не смятат, че това е нормалният подход за комуникация с институциите.

 

Цветанов уточни, че Младен Маринов с неговото волеизявление е подал своето заявление за освобождаване от длъжността гл. секретар на МВР.

 

"Ние сме в хипотеза, в която не е необходимо да има никакви мотиви. Трябва да се пристъпи към завършване на процедурата по издаване на указ", категоричен бе той и уточни, че ако е имало предложение за назначаване на длъжността гл. секретар, тогава трябва да има задължително съгласуване с президента.

 

Цветан Цветанов даде пример с времето, когато Румен Радев напуска поста във ВВС.

 

"Тогава всъщност президентът Плевнелиев издава указ и Министерския съвет стартира тази процедура", разясни той и попита дали е трябвало тогавашният държавен глава да постъпи по същия начин, при положение, че се е предполагало, че Румен Радев ще бъде предложен от БСП за президент на страната.

 

Dnes.bg

 

Коментари

Новини Варна