IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Политика
14:57 | 21 септември 2018
Обновен: 05:29 | 17 март 2024

"Алтернатива за Германия" вече е втора по сила партия

Управляващата коалиция губи все повече доверието на хората

По материала работи: Слав Велев
"Алтернатива за Германия" вече е втора по сила партия

За първи път германската популистка партия "Алтернатива за Германия" е втора сила в страната според последните проучвания на общественото мнение. Тя изпревари социалдемократите и достигна най-добрият си резултат досега – 18%.

 

Управляващата коалиция в Германия губи все повече доверието на гражданите, пише "24 часа". Ако в неделя в Германия се провеждаха избори, християндемократите и социалдемократите биха взели не повече от 45%. Това става ясно от проучване на общественото мнение, направено от телевизия ARD.

 

Християндемократите продължават да са водещата партия, но за тях сега биха гласували само 28%. На второ място се изкачи "Алтернатива за Германия" със 18% от гласовете, а социалдемократите получават 17%.

 

Другият голям печеливш от раздорите в управляващата коалиция е Зелената партия – тя има 15% от одобрението на избирателите.

 

Още две партии биха влезли в Бундестага сега – либералната "Свободна демократическа партия" с 9% и Левицата с 10%.

 

Големият губещ сред политиците е министърът на вътрешните работи Хорст Зеехофер. Само 28% смятат, че той си върши добре работата. През април на това мнение бяха 39 на сто от германските избиратели.

 

Dnes.bg

 

Коментари

Новини Варна