IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Политика
16:00 | 21 септември 2018
Обновен: 05:31 | 28 март 2024

Борисов: Предложението за нов главен секретар на МВР първо ще обсъдя с президента

Премиерът посочи, че 6 от 6-те евродепутати на ГЕРБ, въпреки взетото решение на ЕНП за подкрепа на наказанията срещу Унгария, са гласували против повелите на ЕНП

По материала работи: Слав Велев
Борисов: Предложението за нов главен секретар на МВР първо ще обсъдя с президента

Предложението за нов главен секретар на МВР първо ще обсъдя с президента, заяви премиерът Бойко Борисов.

 

"Преди каквото и име да се спомене, ще го потърся в удобно за него време, ще мотивирам кандидатурата, ще сложа няколко имена и вече тогава ще пристъпим към необходимите по закон съгласувателни процедури. Системата има нужда от професионализъм, от спокойствие и аз съм убеден, че е и той ще погледне държавнически", каза Борисов.

 

Той добави, че ще обсъди предложението първо с президента Румен Радев, за да е сигурно, че "няма да се получи стрес в системата".

 

"ГЕРБ е партия на практическите действия, а не на постовете", каза още премиера и посочи, че 6 от 6-те евродепутати на ГЕРБ, въпреки взетото решение на ЕНП за подкрепа на наказанията срещу Унгария, са гласували против повелите на ЕНП.

 

"Точка. Всичко друго е голословие, нападки и лъжи. Ръководителят на БСП, с цялото ми уважение към нея, не я послуша или тя не го послуша. Това не е ли двоен режим – вън да удряш по Унгария, а в България да говориш, че друг го прави. Единствено евродепутатите на ЕНП и Николай Бареков подкрепиха Унгария. А сега вие вижте кой е прав и кой е крив", каза премиерът по повод на нападките на Корнелия Нинова, че премиерът лъже.

 

"Много е устата", коментира още той относно Корнелия Нинова. - "Аз не мога да надговоря една такава жена, затова и не мога да се оженя втори път. Трудно е да се справиш с устата жена. Как да го обясня на друг език".

 

Премиерът пристигна днес в Габрово за откриването на новото предприятие за производство на ловно и спортно оръжие.

 

Изграждането на предприятието започна през месец април миналата година, а инвестицията в строителство и оборудване е на стойност близо 15 млн. лева.

 

В откриването участват кметът на Габрово Таня Христова и заместник министър-председателят Томислав Дончев.

 

Премиерът инспектира и новата църква, построена изцяло с дарения. Досега в нея са вложени 720 хиляди лева.

 

Dnes.bg

 

Коментари

Новини Варна