IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Политика
12:17 | 21 септември 2018
Обновен: 12:27 | 15 април 2024

Юнкер: ЕС и Великобритания са като влюбени таралежи

Лидерите на ЕС се договориха на срещата си на върха в Австрия да положат усилия за споразумение за Брекзит до следващия месец

По материала работи: Слав Велев
Юнкер: ЕС и Великобритания са като влюбени таралежи

Европейският съюз и Великобритания трябва да се отнасят един с друг като два таралежа, които са влюбени и не искат да се наранят взаимно, каза пред австрийски вестници председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, цитиран от Ройтерс.

 

"Трябва да бъдем внимателни, като два влюбени таралежа", каза той, запитан за напредъка в преговорите за Брекзита в днешно интервю за няколко австрийски всекидневника, сред които "Ди пресе" и "Залцбургер нахрихтен".

 

"Когато два таралежа се прегръщат, трябва да внимават да не се получат драскотини", добави Юнкер.

 

Лидерите на ЕС се договориха на срещата си на върха в Австрия да положат усилия за споразумение за Брекзит до следващия месец. Те обаче казаха на премиерката Тереза Мей, че ако тя не отстъпи по въпросите на търговията и ирландската граница до ноември, са готови да се справят и с хаотично излизане на Великобритания от съюза без споразумение.

 

dariknews.bg

 

Коментари

Новини Варна