IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 27°
Политика
11:55 | 22 септември 2018
Обновен: 07:31 | 7 април 2024

Цветанов: Искрени ли сме като почитаме тези празници?

Председателят на ГЕРБ във Велико Търново

По материала работи: Слав Велев
Цветан Цветанов

„22 септември е датата, която може да ни даде независимостта, за която всеки българин и политик говори днес." каза във Велико Търново Цветан Цветанов. Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов пристигна рано сутринта в града, където е центърът на националните чествания по повод 110-ата годишнина от обявяването на българската Независимост, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

 

Той припомни, че за 11-та поредна година се включва в честванията по случай Независимостта на България във Велико Търново и подчерта, че днешният ден е най-силният и истински български празни. Цветанов допълни, че когато 22 септември - Денят на българската Независимост съвпадне с предизборна кампания, във Велико Търново пристигат политици от най-високо ниво от различни партии.

 

"Когато обаче няма избори - като днес, всички се "потапят" и изчезват. И всъщност това е моментът, в който трябва да си направим равносметка - дали действително сме искрени, когато почитаме тези празници, дали сме искрени, когато говорим за тази дата и мога да ви кажа, че чест прави на всички тези, които се стараят да са тук ежегодно", посочи още той, цитиран от "Фокус".

 

По думите му именно тези политици, които лансират посланията за независимост и единение, не са във Велико Търново днес. "Това не им прави чест", категоричен бе Цветанов.

 

Dnes.bg

 

 

Коментари

Новини Варна