IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Политика
17:58 | 2 октомври 2018
Обновен: 15:31 | 27 април 2024

Заев и Ципрас кандидати за Нобел за мир?

Двамата са сред фаворитите според шведски журналист

По материала работи: Слав Велев
Заев и Ципрас кандидати за Нобел за мир?

Македонският премиер Зоран Заев и неговият гръцки колега Алексис Ципрас са сред фаворитите за Нобелова награда за мир. Това е заявил пред гръцката агенция АНА-МПА Виктор Нумелин, специален редактор за нобеловите награди в шведската информационна агенция ТТ, съобщи македонското издание  Либертас.

 

„Трудно е да се каже кой е кандидат и кой не е. Публична тайна е, че имената им се споменават за наградата. Всяка година се правят много предложения и дискусии за наградата... Тази година говорим много за Корейския полуостров, за миграцията, за ситуацията между Македония и Гърция и преговорите между тях“, каза шведският журналист.

 

Той подчерта, че много от членовете на комисията ще са на мнение, че „е идеално наградата за мир да бъде дадена на премиерите на двете държави“.

 

„Би било идеално наградата за мир да бъде дадена на премиерите на двете държави или на някой друг, който е участвал в преговорите“, заяви Нумелин.

 

Той все пак казва, че ниската избирателна активност на референдума в Македония утежнява нещата, но нищо не е изключено.

 

Dnes.bg

 

Четете още:  

 

 

Коментари

Новини Варна