IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Политика
14:48 | 10 октомври 2018
Обновен: 22:06 | 9 април 2024

36 посланици при премиера за разследването

Срещата продължила около час, въпроси не са дошли от никой

По материала работи: Слав Велев
36 посланици при премиера за разследването

36 посланици са присъствали на срещата при премиера Бойко Борисов, на която бяха разяснени подробности във връзка с разследването на убийството на Виктория Маринова.

 

Срещата е продължила около час. След края дипломатите отказаха да дадат изявление пред медиите.

 

По време на срещата никой от присъстващите дипломати не е задавал въпроси, съобщи "Фокус".

 

Премиерът е призовал посланиците преди да има каквито и да било изказвания да се потърси информация по официален път.

 

От правителствената пресслужба обясниха, че никой не се е свързал официално с българските власти по случай убийството в Русе.

 

На срещата освен премиерът присъстваха и главният прокурор Сотир Цацаров, МВР шефът Младен Маринов, вицепремиерът Красимир Каракачанов и членове на кабинета.

 

Днес сутринта на съвместен брифинг с Цацаров и Маринов, премиерът изрази възмущение от реакциите по повод убийството на Виктория Маринова и спекулациите за мотивът за престъплението.

 

"Българи направиха така през тези няколко дни, че за България да се говори като за Словакия или за Малта. Да се радват, ако България е в световните новини с негативна информация и то с такова тежко престъпление - нападение над разследващ журналист", заяви премиерът.

 

Dnes.bg

 

 

Четете още:  

 

Коментари

Новини Варна