Румен Христов във Варна: Най-трудна е коалицията с избирателите
Публикувана: 15 Oct 2018 | 14:26

Председателят на СДС Румен Христов заяви във Варна, че за предстоящите евроизбори през май догодина са възможни всякакви коалиция, но само с проевропейски партии.

 

Явяването на вота самостоятелно не е добро решение, защото бариерата е висока, а гласуването не е масово. Пътят на СДС ще бъде решен на конференция в столицата на 11 ноември, на която ще бъдат проведени консултации с представители на структурите по места.

 

„Ние мечтаем за коалиция с избирателите. Това е и най-трудната коалиция. Искаме да се върнем при корените на СДС и при хората. Търсим път към българите, които дълбоко в себе си носят онова пламъче на СДС, което отново да се разпали. Допуснахме грешки, но сме морална партия”, подчерта Румен Христов.

 

Той посочи, че отсъствието на автентична десница в Народното събрание не води България към добро.

 

„Обединените патриоти нямат необходимия реформаторски дух. ГЕРБ като народняшка партия често се съобразява и с гласове от центъра“, изтъкна лидерът на СДС.

 

Румен Христов се надява партията да постига добри резултати в местните избори. За тях структурите имат „карт бланш“ за свободно коалиране.

 

Общинските съветници от СДС във Варна работят за развитието на града към юг, добави той.

 

Идеята е приоритет в Бюджет 2019 на морската столица да бъде здравеопазването, защото сме център в Североизточна България. Както за предстоящото домакинство на Варна за Европейска столица на спорта.

 

„Варна има нужда и от втори мост. Амбиция е да се завърши инфраструктурата в кв. „Аспарухово” за развиването на града на юг. Сред приоритетите са изграждането на парка в квартала и рибарското пристанище”, категоричен е Румен Христов.

 

Структурата на СДС във Варна е посочила като особено важно подобряването на благосъстоянието на българите и подкрепа за средната класа, каза лидерът на градската структура д-р Янко Станев и допълни, че това е продиктувало и мотото „Европейски граждани с европейски доходи”. Той е убеден, че отново съществува социална и гражданска атмосфера за възраждане на СДС.

 

Борис Проданов

 

Още по темата: "Щрихи от утрото" (19.04.2018) - Какво се случи на Националния съвет на СДС в София?

Още от: Политика

Коментари ( 0 )