IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
21:08 | 18 октомври 2018
Обновен: 17:23 | 21 януари 2024

Великобритания и ЕС постигнаха споразумение за Гибралтар след Брекзит

Това бе обявено от председателя на испанското правителство Педро Санчес

По материала работи: Слав Велев
Великобритания и ЕС постигнаха споразумение за Гибралтар след Брекзит

Лондон и Брюксел постигнаха съгласие по Брекзит по отношение на Гибралтар - британско владение на Пиринейския полуостров. Това бе обявено от председателя на испанското правителство Педро Санчес, който участва в срещата на високо равнище на ЕС в Брюксел. "Гибралтар вече не е проблем по пътя към постигането на споразумение по Брекзит", каза той.

 

 

В същото време Санчес добави, че Мадрид и Лондон продължават преговорите в двустранен формат, насочени към решаване на въпроси, свързани с Гибралтар, като опазването на околната среда, данъците и търговията с тютюн.

 

Гибралтар е отвъдморска територия на Великобритания от началото на 18 в. Испания възнамерява да я върне под суверенитета си.

 

Главният преговарящ по Брекзит Мишел Барние каза през март, че Гибралтар ще напусне общността заедно с Великобритания, но след това Испания ще получи пълна подкрепа от ЕС за преговори по нерешени въпроси за управлението с Лондон.

 

dariknews.bg

 

Четете още:  

Коментари

Новини Варна