IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Политика
18:45 | 21 октомври 2018
Обновен: 09:02 | 11 февруари 2024

Андрей Ковачев: ВМРО-ДПМНЕ ползва комунистически лъжи

Евродепутат с коментар на македонската политика

По материала работи: Борис Проданов
Андрей Ковачев: ВМРО-ДПМНЕ ползва комунистически лъжи

За пореден път ВМРО-ДПМНЕ демонстрира липса на историческа памет и насажда омраза, разпространявайки исторически манипулации спрямо България. Това заяви евродепутатът Андрей Ковачев, един от най-активните български политици, подкрепящ евроатлантическата интеграция на Република Македония.

 

Поводът за неговия коментар бе изявлението на говорителя на ВМРО-ДПМНЕ Наум Стоилковски, което беше изпълнено с омраза и риторика, напомняща периода след 1945 г. насам, когато на власт беше югославският диктатор Тито.

 

“Говорителят на партия с чертите букви "ВМРО" говори за "бугарски фашисти"??? Липса на реална историческа памет за това къде са били ВМРО по време на българската администрация на Македония или отново злонамерен коментар от тази партия спрямо България? Докога ще насаждат омраза? Докога ще повтарят лъжите на титовите и на българските комунисти?”, запита Андрей Ковачев.

 

Той посочи, че дори СДСМ в последно време не говори за "бугарски фашисти", но "сестринската партия" /ВМРО-ДПМНЕ спада към семейството на ЕНП – бел.ред./ явно не може да отвикне.

 

“Вече второ поколение в ръководството на тази партия израства с историческите манипулации спрямо България! Само истината може да ни спаси и ще ни спаси!”, категоричен е Ковачев.

 

БГНЕС

Коментари

Новини Варна