IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
09:23 | 23 октомври 2018
Обновен: 07:25 | 7 април 2024

ВМРО решава за оставката на Симеонов

Позицията им ясна след заседание на т.нар. "малка коалиция"

По материала работи: Слав Велев
ВМРО решава за оставката на Симеонов

Днес трябва да стане ясна позицията на ВМРО за исканата оставка на вицепремиера Валери Симеонов. Това ще се случи след заседание на т.нар. малка коалиция между трите партии и Обединените патриоти.

 

До искане на оставката на вицепремиера се стигна след като Симеонов нарече в телевизионно интервю майките на деца с увреждания "кресливи жени" с "уж болни деца".

Самият вицепремиер обясни в социалните мрежи, че думите му са били извадени от контекста, но също така заяви, че не се отказва от думите си и, че "истината боли".

 

Премиерът Бойко Борисов поиска от Валери Симеонов извинение, но обясни, че оставката му не подлежи на дневен сред.

 

В същото време и Симеонов заяви, че ще подаде оставка, само ако му бъде поискана и от премиера Бойко Борисов, и от лидерите на ВМРО и "Атака" Красимир Каракачанов и Волен Сидеров. Политическото доверие от "Атака" е снето, но премиерът предупреди, че ако поиска оставката силово, правителството ще падне.

 

През това време пред сградата на Министерски съвет майки на деца с увреждания, както и други граждани се събраха на протест и поискаха свалянето на Валери Симеонов от поста вицепремиер.

 

Майките заявиха, че решението е спонтанно, не е планирано от тях, а е взето от останалите граждани на протеста.

 

"Обвиняват ни, че дестабилизираме правителството. Според мен премиерът трябва да види дали вицепремиерът Симеонов не дестабилизира правителството точно сега, когато има поети ангжименти и нещата почнаха да се случват по законодателството", коментира пред журналисти Мая Стоицева, една от протестиращите майки от инициативата "Системата ни убива".

 

dnes.bg

 

Четете още:  

 

Коментари

Новини Варна