IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Политика
17:08 | 23 октомври 2018
Обновен: 10:07 | 17 април 2024

ВМРО защити Симеонов, за да не падне правителството

Третият съпредседател на коалицията - лидерът на "Атака" Волен Сидеров, не участва в заседанието

По материала работи: Борис Проданов
ВМРО защити Симеонов, за да не падне правителството

Съпредседателят на коалицията "Обединени патриоти" и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов защити колегата си Валери Симеонов от исканията за оставката му заради обидното изказване срещу майките на деца с увреждания.

 

След няколкочасово заседание на съвета на Патриотите, които са коалиционни партньори на ГЕРБ в управлението, Каракачанов обяви, че да поиска оставката на Симеонов означава да събори правителството, след което да остави държавата в ръцете на БСП и ДПС.

 

„Изразих моето становище пред г-н Симеонов. Той дълго и нашироко обясни какво е искал да каже и че не е имал предвид да обижда майките. Аз мисля, че подсказах днес на празника на тези, които бяха. Какво означава оставката на един вицепремиер – или падане на правителството. Вчера бях много впечатлен от факта, че г-жа Корнелия Нинова ме призова аз да бъда човекът, който да свали правителството, искайки оставката на Валери Симеонов", коментира той, цитиран от агенция "Фокус".

 

По думите му, ако се изгони НФСБ от управлението, трябва да се разчита на "ВОЛЯ".

 

„За мен това не е алтернатива. От тази гледна точка изразих моето мнение, че г-н Симеонов малко по-внимателно трябва да подбира думите, с които се изразява. Аз лично не бих използвал подобни думи. Искам да кажа и нещо друго. За мен това не е решение. Много по-важно е, че правителството си върши работата. Ние говорим за майките на деца с увреждания, но бюджетът от 270 млн. лв. за хората с увреждания се увеличава с 60 %. Правителството си е свършило работата и продължава да я върши“, допълни Каракачанов.

 

Третият съпредседател на коалицията - лидерът на "Атака" Волен Сидеров, не участва в заседанието. В понеделник той поиска оставката на Симеонов.

 

Още по темата: ВМРО решава за оставката на Симеонов

Коментари

Новини Варна