IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Политика
20:15 | 8 ноември 2018
Обновен: 18:05 | 16 март 2024

Тръмп няма да присъства на парижкия форум за мир

Очаква се десетки държавни глави да посетят тази седмица френската столица

По материала работи: Слав Велев
Тръмп няма да присъства на парижкия форум за мир

Президентът на САЩ Доналд Тръмп, който ще посети Париж за възпоменанията за 100-годишнината от края на Първата световна война, няма да участва във форума за мира в неделя, организиран по инициатива на френския му колега Еманюел Макрон. Това предаде Франс прес, като цитира историка Жюстен Вес, един от организаторите.

 

 

Очаква се десетки държавни глави да посетят тази седмица френската столица, за да участват в церемониите за стогодишнината от примирието, сложило край на Първата световна война. В неделя сутринта ще има церемония пред Триумфалната арка в Париж. Много от лидерите ще участват и във форума за мира, който започва следобед и ще продължи до вторник.

 

 

"Парижкият форум за мира" ще продължи до вторник в голямата зала в парка "Ла Вилет". На него ще се обсъжда международното сътрудничество и глобалното управление. Участниците ще подкрепят запазването на мултилатерализма в международните отношения, който е подложен на изпитание от възхода на лидери като Доналд Тръмп, смятащи, че интересите на тяхната страна се защитават по-добре с двустранен и транзакционен подход, отбелязва АФП.

 

dariknews.bg

 

Четете още:  

Коментари

Новини Варна