IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
11:43 | 14 ноември 2018
Обновен: 08:06 | 23 април 2024

Бойко Борисов: Докладът на ЕК кореспондира и с най-щедрия бюджет на държавата

Той изтъкна, че тези пари са благодарение на добрите резултати в борбата с корупцията и контрабандата

По материала работи: Слав Велев
Бойко Борисов: Докладът на ЕК кореспондира и с най-щедрия бюджет на държавата

Премиерът Бойко Борисов коментира в началото на заседанието на правителството, че докладът на ЕК за напредъка на България по Механизма за сътрудничество и проверка пряко кореспондира и с най-щедрия към всички съсловия в историята на България бюджет. Той изтъкна, че тези пари са благодарение на добрите резултати в борбата с корупцията и контрабандата.

 

 

Премиерът цитира казаното от вицепрезидента на Европейската комисия Франс Цимерман, който вчера изтъкна, че ако България продължи по поетия път, ще отпадне мониторинговият механизъм преди края на мандата на тази Комисия.

 

 

Борисов подчерта, че за първи път от шест точки три се затварят и те се отнасят до темите: организирана престъпност, съдебна реформа, нещо, което десетилетия е тормозило българите. Той попита дали с протестите се иска да спре борбата с престъпността и дали оценката им, че състоянието в страна е "блато" кореспондира с резултатите от доклада.

 

 

Борисов изрази убедеността си, че и холандското правителство, когато се запознае с доклада, би могло да промени позицията си по темата Шенген и България.

 

dariknews.bg

Коментари

Новини Варна