IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Политика
11:22 | 14 ноември 2018
Обновен: 04:53 | 18 април 2024

Веселин Марешки и Кръстина Таскова се отказаха от имунитета си

От "Воля" ще се регистрират, няма да абдикират от отговорност

По материала работи: Слав Велев
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Въпреки заканата, че депутатите от "Воля" няма да се регистрират в пленарната зала, докато вицепремиерите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов не подадат оставки, днес Веселин Марешки обяви, че се отказва от това си намерение. Той настоя, че партията му няма да абдикира от отговорност и ще продължи работата си в парламента.

 

"Обмисляхме този вариант, но това няма да напълни джобовете на хората", каза Марешки. По думите му и в този случай "Воля" ще сложи националния интерес пред тяснопартийния.

 

"Нашите симпатизанти и членове не са ни пратили тук, за да се крием по кулоарите. Неявяването на работа в момент kа растящи цени не е решаване на проблема, а абдикация от отговорност", каза още лидерът на "Воля".

 

Марешки обяви и че той и колежката му Кръстина Таскова са се отказали от депутатските си имунитети. Миналата седмица главният прокурор им ги поиска заради разследване за изнудване.

 

Веселин Марешки за пореден път нападна и вицепремиерите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов и настоя за оставката им. Като този път метафорично дори размаха и пластмасов кокал.

 

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна