IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Политика
11:15 | 16 ноември 2018
Обновен: 03:23 | 10 април 2024

ВМРО: Разграничаваме се от колегите от НФСБ!

Не е коректно изказването им за протестите на майките

По материала работи: Слав Велев
ВМРО: Разграничаваме се от колегите от НФСБ!

Разграничавам се от изказванията на мои колеги от НФСБ. Аз, а и всички мои колеги във ВМРО не споделяме начина, по който депутати от НФСБ коментират протестите", написа депутатът от "Обединени патриоти" (ВМРО) Александър Сиди във Facebook.

 

Вчера депутатът от НФСБ Петър Петров обяви пред Дарик, че децата с увреждания трябва да бъдат дадени в домове и ги нарече "ненормални".

 

"Дори, когато имаш различни виждания от тези на някоя група граждани, трябва да уважаваш законното им правото да ги изявят. Още по-ужасно е да нападаш майките на деца, които съдбата е ощетила така жестоко. Никой представител на Организацията никога не си е и не би си позволил да употреби подобни думи по адрес на трети лица. Животът на тези семейства е достатъчно тежък, за да бъдат подлагани на допълнителни унижения", категоричен е Сиди.

 

"Ние от ВМРО дълго работихме с Национално представителните организации на хората с увреждания, за да намерим най – приемливия вариант за работеща реформа, за да помогнем на всички в неравностойно положение да водят достоен и пълноценен живот. Не приемам всички непремерени изказвания и отказвам да нося отговорност за тях. Искаше ми се медиите да бяха обозначавали по – точно, че репликите, които разбуниха обществото са направени от "фронтоваци", а не от обобщаващото "патриоти". Върху патриотизма не трябва да се поставят кални клейма", пише още депутатът.

 

dnes.bg

 

 

Коментари

Новини Варна