Каракачанов: Патриотите ще предложат друг вицепремиер!
Не се очакват сътресения и в "малката", и в "голямата" коалиция
Публикувана: 17 Nov 2018 | 11:21

Премиерът Бойко Борисов не е настоявал за оставката на Валери Симеонов. Той сам е взел решението си, защото не желае правителството да бъде атакувано заради него. Това заяви  вицепремиера Красимир Каракачанов, който е първият човек, научил за решението на лидера на НФСБ.

 

"Не е имало настояване от страна на премиера Бойко Борисов за оставката на Валери Симеонов. Той ми се обади вчера около 14 часа, за да ме информира какво е решил. След това двамата отидохме при премиера и го информирахме за това негово решение. Той излезе с аргумента, че след като аз предния път съм го спасил, е редно да ме информира какво е решил да направи", каза Каракачанов пред Нова тв.

 

На въпрос дали има очакване оставката на Валери Симеонов да тушира създаденото обществено и политическо напрежение Каракачанов отговори, че в парламента при гласуването на бюджета проблеми с кворума няма.

 

Иначе очаква напрежението, което беше създадено между майките и Валери Симеонов, да се тушира след оставката на колегата му.

 

"Симеонов се оттегля в лично качество, а не като партньор в коалицията, така че не се очакват сътресения, нито в "малката", нито в "голямата" коалиция, каза още лидерът на ВМРО.

 

Той уточни, че Патриотите вероятно ще предложат друг свой вицепремиер, но името му е въпрос на обсъждане в коалицията.

 

"Най-вероятно ще предложим нов вицепремиер, но кой ще бъде той е въпрос на обсъждане. Това не е пост, който трябва да определя аз или ВМРО. Ще чакаме Валери Симеонов да предложи нещо или да бъде обсъдено в коалицията," заяви Каракачанов.

 

Той добави, че се очаква обсъждането да стане другата седмица - след приемането на оставката му в парламента.

 

Каракачанов посочи, че по закон Симеонов трябва да се върне в парламента и това би означавало по-стабилизирано парламентарно управление.

 

Dnes.bg

 

Четете още:  

 

Още от: Политика

Коментари ( 0 )